Након Луке и Бучја, уређење путева настављено је у селу Метовница. Ова грађевинска сезону приводи се крају када је у питању уређење путне инфраструктуре у селима, а већ у јануару се, према речима надлежних, очекује нова јавна набавка за асфалтирање у сеоским срединама на територији града.

Ових дана, у Метовници ће новим слојем асфалта бити пресвучено пет деоница, укупне дужине два километра. Реч је о путним правцима који ово село повезују са суседним Шарбановцем, у рејонима „Дубрава“ и „Пунђилов Поток“.

Радове је обишао градоначелник Александар Миликић са сарадницима истакавши да је Бор једно велико градилиште и да то значи да се развијају и град и села, да се подиже животни стандард и обезбеђују бољи услови за живот грађана, а осврнуо се и на радове на изградњи водовода у Метовници.

Када говоримо о Метовници, поред асфалтирања, морамо поменути и водовод чија је изградња увелико у току. Завршен је велики део изградње предвиђен пројектом, као и још додатних осам километара мимо пројекта, а то значи да воду доводимо до самог села.

Ову грађевинску сезону приводимо крају када је у питању уређење путне инфраструктуре у селима, а већ у јануару нас очекује нова јавна набавка за асфалтирање у сеоским срединама на територији града. Тиме ћемо наставити оно што радимо претходне три године, а то је да побољшавамо квалитет живота наших мештана уз помоћ нових саобраћајница које села спајају са градом.“, рекао је Миликић.

Он је нагласио да мештани имају обавезу да поднесу захтев за прикључак на водовод, обавеза људи из месне заједнице је да разговарају са самим мештанима и дају им потребне информације, а град ће да наставити да ради свој део посла како би сви у низу изнели овај пројекат на најбољи могући начин.

Према речима надлежних, асфалтирање у Метовници биће настављено и наредне године, а за мештане је најважније да се уреди пут преко засеока Сува Река, који се и највише користи.