Настављају се радови на реконструкцији дечијих игралишта на територији града Бора. Наши најмађи суграђани ускоро ће добити нова, савремемена и пре свега безбедна дечија игралишта.

Према речима члана Градског већа Марка Николића, кутак за наше најмађе суграђане биће пре свега безбедан али и функционалан са модерним и савременим справама.

Радови на уређењу дечијих игралишта су увелико у току. Грађевински радови у улици Ђорђа Андрејевића Куна и Слатинском насељу су завршени, у наредном периоду очекује се постављање гумене подлоге и дечијих ревизита. У току су радови на уређењу дечијег парка у насељу Нови градски центар, излива се темељ а по завршетку радова извођачи радова ће поставити дечије реквизите. У складу са Правилником о безбедности деце на игралиштима, сви дечији паркови биће пресвучени гуменом подлогом а све у циљу веће безбедности деце. Сви постављени реквизити поседују сертификате о безбедности деце. Да би се повећала безбедност малишана такође биће постављена и заштитна ограда на свим дечијим игралиштима„, истакао је Николић

Након Новог градског центра, радови на уређењу дечијих игралишта изводиће се у насељу Бор 2 и у Брезонику. Из локалног буџета за ове намене издвојено је 19 милиона динара.