На 15. Републичкој смотри дечијих фолклорних ансамбала Србије, чланови Културно – уметничког друштва „Ново Селиште“ освојили су треће место. Тим поводом, за чланове КУД – а уприличен је пријем у Градској управи.

Увек нас радују слике и успеси наших младих суграђана који су чувари културе и традиције нашег града и нашег краја. Заиста они су оно у шта сви треба да улажемо, чему сви треба да се радујемо и да се поносимо. Спојем младих људи и искусних руководилаца, успех неће изостати“, истакла је Милена Станојковић Кожовић, члан Градског већа.

Настављамо даље да нижемо нове успехе. Ово нам је само подстрек да у будуће будемо још бољи. Захваљујемо се Градској управи и Центру за културу а посебно већници Милени Станојковић Кожовић за несебичну подршку“, рекао је Слободан Игњатовић, председник КУД-а „Ново Селиште“.

Свидело ми се то што сам имала прилику да видим како играју и какву ношњу имају други КУД-ови“, истакла је Ања.

У конкуренцији од 68. квалификационих ансамбала и 16. у финалу, КУД МЗ „Ново Селиште” освојило је треће место за кореографију, а на такмичењу је била запажена и ношња која је за ову прилику обезбеђена у последњи час.