Град Бор је у 2020. години издвојио значајна средства у буџету за финансирање у области спорта. С обзиром да је у току конкурс за стипендирање и награђивање најбољих спортиста на територији града, у згради Градске управе организован је пријем представника спортских клубова у оквиру којег је одржана и практична обука за давање смерница за припрему финансијских планова ради унапређења стања у области градског спорта.

„С обзиром да је Бор препознат као град спорта и самим тим био један од домаћина прошлогодишњег „Спортског изазова“, данас сам искористио прилику да се захвалим спортским клубовима на доприносу и самом учешћу у поменутој манифестацији. Наставићемо да заједно утичемо на клинце и мотивишемо их кроз спорт, али и да подижемо и развијамо спортске активности и у овој години.“, рекао је Миликић.

Такође, овом приликом за представнике спортских клубова одржана је и обуку у вези попуњавања финансијских планова за 2020. годину, јер како кажу у челници локалне самоуправе, веома је важно да клубови и тренери добију значајно већи број информација о темама које су битне за развој и напредак самих клубова.