С обзиром да је пожар на градској депонији, након четири дана, напокон угашен, градски Штаб за ванредне ситуације укинуо је јуче проглашену ванредну ситуацију на делу територије града Бора.

Одлука је донета јер је дошло до санације пожара и престанка потребе за додатним ангажовањем механизације и средстава привредних субјеката од посебног значаја.

Према речима команданта Штаба за ванредне ситуације, у претходна 24 часа сталним радом и интизивирањем радних машина пожар је потпуно угашен на градској депонији.

Дугујемо велику захвалност борским ватрогасцима који су, као и безброј пута до сада, показали своју храброст, наду и залагање када је њихова професија у питању. Велико хвала и компанијама Зиђин Копер и Зиђин Мининг чија механизација је активно учествовала у гашењу пожара, као и другим привредним субјектима који су се укључили да помогну“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Иако је пожар на градској депонији избио у суботу увече, дежурне екипе и неопходна механизација јавно комуналног предузећа „3. октобар“ на терену су без престанка.

Од увођења ванредне ситуације, удруженим снагама Ватрогасне бригаде и компаније Зиђин, успели смо да локализујемо пожар и димна жаришта угасимо, док се у наредном периоду очекује редовно одржавање градске депоније и довођење у редовно стање исте“, изјавио је Игор Митровић.

Да подсетимо, oдлука о увођењу ванредне ситуације на делу територије града је донета како би се омогућило ангажовање додатне механизације која ће учествовати на гашењу пожара на градској депонији.