На основу предлога Стручно-оперативног тима за хигијенско-епидемиолошке мере Штаба за ванредне ситуације града Бора, градски Штаб је, на данашњој седници, донео одлуку о укидању ванредне ситуације на територији града Бора.

“Када говоримо о стању са вирусом у Бору, епидемиолошка ситуација на територији града је доста повољнија него на почетку увођења ванредне ситуације. Из тих разлога, а на основу предлога Стручно-оперативног тима, градски Штаб донео је одлуку о укидању ванредне ситуације на територији града. Ми у Бору на данашњи дан имамо 20 особа које су позитивне на вирус, са благом клиничком сликом, што говори о томе су Борани овог пута показали одговорност у поштовању мера Владе Републике Србије, градског Штаба и епидемиолога, али и одговорност према себи и према другима.”, рекао је на данашњој седници Штаба градоначелник Бора, Александар Миликић.

Како би се задржао тренд смањења броја оболелих, Штаб за ванредне ситуације града Бора издао је ПРЕПОРУКЕ идентичне републичким, којима се препоручује грађанима да и даље носе маске у затвореним просторима и да поштују физичку дистанцу.

На Грудном одељењу градске Опште болнице тренутно се налази 15 пацијената, од којих је двоје позитивно, док се за три пацијанта чекају резултати тестирања. Надлежни апелују на придржавање препоручених мера.

“С обзиром на смањен број новооткривених случајева вируса, као и на број пацијената који се налазе на Грудном одељењу, имамо разлога да будемо задовољни тренутном епидемиолошком ситуацијом у граду. Иако мере сада нису обавезујуће, поново ћу апеловати на грађане да се придржавају препоручених мера јер су се досад показале као ефектне.”, изјавио је овим поводом директор Опште болнице у Бору, др Горан Јоксимовић.

Да подсетимо, од почетка пандемије, у Бору је забележен укупно 271 случај вируса, 244 особе су се опоравиле, док је, нажалост, седам особа преминуло од последица вируса.