Град Бор је, у циљу спровођења мера Владе Републике Србије, организовао волонтере за помоћ грађанима старијим од 65 година приликом куповине која им је омогућена у периоду од 4 до 7 часова.

Волонтери информативног и оперативног центра града Бора су, заједно са припадницима Полицијске управе Бор и припадницима градске Ватрогасно-спасилачке јединице, ноћас били на терену и помогли својим суграђанима приликом куповине, у времену када им је омогућено кретање у складу са мерама Владе Републике Србије.

Организованом акцијом, свим суграђанима који имају преко 65 година, подељени су флајери са информацијама и бројевима телефона који им могу бити од помоћи, као и заштитне маске које су донација приватног предузетника, који послује на територији града, а желео је да остане анониман.

 “Овиме показујемо да смо солидарно, хумано и одговорно друштво и мислим да ћемо, заједничким снагама и поштовањем мера које су прописане на републичком, самим тим и градском нивоу, успети да победимо ову ситуацију.” рекао је градоначелник Александар Миликић.

На територији града Бора и околних села 13 продавница и једна апотека биле су отворене за грађане старије од 65 година.

Град Бор је омогућио да сви волонтери буду препознатљиви, односно носе идентификационе картице и имају опрему у виду рукавица и маски у складу са препорученим мерама заштите.

Иначе, одмах по проглашењу ванредног стања, град Бор је, на седници Штаба за ванредне ситуације, формирао информативни и оперативни центар за пружање информација И помоћи најстаријим грађанима који искажу потребу за лековима, животним намирницама или медицинском помоћи.

У случају неопходне помоћи, најстарији грађани Бора се могу јавити градском инфо центру на бројеве телефона: 030/ 424 – 192 или 060/ 27 27 059, као и путем фб странице: Informativni Centar GRADA BORA; е-маила: infocentar.bor@gmail.com или путем твитера: @InfoCentarBor.