Светски дан туризма, 27. септембар, обележен је у Злоту, као једној од главних туристичких дестинација које град Бор може да понуди туристима. Стратегијом развоја туризма, стратешким документом који је израђен у претходном периоду, свака наредна акција биће дефинисана у правцу развоја туристичких дестинација на територији града.

Као што је било и речи у току презентације која је уприличена поводом обележавања Светског дана туризма, у наредном периоду активно ће се радити на томе да се туризам на подручју Бора подигне на виши ниво, а један од начина јесте улагање и развијање сеоског туризма.

Из Туристичке организације Бор поручују да су данашњом презентацијом желели да суграђане који су заинтересовани да се баве руралним туризмом упуте у то како и на који начин ће им Град, издвајањем средстава из градског буџета и развијањем комуналне инфраструктуре, помоћи да унапреде своја домаћинства за потребе бављења туризмом.

Иначе, Град Бор је у склопу средстава за субвенције у пољопривреди, које у 2020. години износе 45 милиона динара, ове године први пут издвојио 5 милиона динара за помоћ регистрованим пољопривредницима који желе да унапреде своју туристичку понуду или тек започну бављење овим видом туризма у руралним местима на подручју града.