У току су радови на насипавању рејонских путева ризлом. Лепо време омогућило је да се нешто раније крене са санацијом локалних некатегорисаних путева. Ове године у плану је да се превезе укупно 20 хиљада метара кубних ризле.

Компанија Зијин за потребе уређења рејонских путева, донирала је укупно десет хиљада метара кубних ризле. Након села Шарбановац, а након завршених радова у Злоту, радници ЈКП „“3. октобар“ радове ће наставити и у преосталим селима на територији града Бора.

Пристигло је доста захтева наших мештана за санацију локалних некатегорисаних путева. Након зиме, чишћења снега и блата увек се указује потреба да се путеви изравњају и наспу ризлом. У наредном периоду нећемо само развозити ризлу, већ ћемо у склопу ових радова употребити и нову механизацију коју је град Бор обезбедио за наша јавно комунална предузећа. У плану је чишћење растиња поред пута а како би уредили путеве у селима употребићемо и нову машину која ће прилазни пут ка њивама исфризирати, табати и равњати како би се пољопривредним произвођачима олакшао прилаз до својих обрадивих површина. Ову годину смо нешто раније почели са санацијом путева у селима што ће нам бити пракса за у будуће“, истакао је Никола Марић, помоћник градоначелника града Бора.

Захваљујући доброј сарадњи између града Бора и компаније Зијин, ова компанија која послује на територији града Бора, донирала 10 хиљада метара кубних ризле за ову годину.

Након санације путева у селу Шарбановац, насипавање ризлом наставиће се у селу Злот. Захвалио бих се граду Бору на повереним пословима ЈКП „3 октобар“ јер на овај начин предузеће може самостално да послује, да отвори нове могућности и да тржишно послује са новом механизацијом“, истакао је Радмило Гушевац, директор ЈКП „3. октобар“ Бор.

Гушевац додаје, да је у плану је да се са 10 хиљада метара кубних ризле санира до 250 километара рејонских путева.