Александар Миликић, градоначелник Бора, искористио је данас своје грађанско право и обавио вакцинацију у просторијама Епидемиолошке службе у Дому здравља. Овом приликом, градоначелник је нагласио да је најбитније водити рачуна о сопственом здрављу и редовно се вакцинисати.

Брига о нама је брига о јавном здрављу и обавеза свих нас је да бринемо о себи и људима који нас окружују. Дом здравља у Бору ове године веома успешно спроводи поступак вакцинације наших суграђана и мој позив је се сви грађани вакцинишу редовном вакцином против грипа, али и други вакцинама које се дају у Епидемиолошкој служби. Морамо да будемо одговорни и да управо на овај начин искористимо наше грађанско право и будемо вакцинисани“, истакао је градоначелник Миликић.

Ове године набављена је четворовалентна вакцина против грипа, која обухвата два типа А и два типа Б вируса. Досад је вакцинисано преко 1600 људи, а вакцинација је и даље у току на пунктовима у граду, док је у сеоским абмулантама вакцинација завршена. У борском Дому здравља кажу да су задовољни овогодишњим одазивом грађана када је сезонска вакцинација у питању.

„У току је вакцинација против сезонског грипа и изузетна је заинтересованост за имунизацију, како пацијената, тако и здравих особа. Такође, велики је број оних који су вакцинисани по први пут, са жељом да се заштите од компликација и грипа. Доза има довољно, али с обзиром на одазив, вероватно ћемо тражити позајмицу у виду 300 вакцина, а вакцинацију планирамо да вршимо до фебруара наредне године“, изјавила је епидемиолог др Јаворка Станкулић.