У претходне две године град Бор уложио је огромна финансијска средства за куповину нове механизације за јавно комунална предузећа.

Из градског буџета издвојено је преко 300 милиона динара, купљено је преко 20 радних машина.

Радна машина Таруп која служи за чишћење и раскрчавање шибља поред пута је на терену на новом Злотском путу. Град је новац из буџета уложио у нову механизацију, на основу потребе наших грађана, где смо кроз разговор са њима дошли до закључка да је неопходно инвестирати у нову механизацију како би се њима олакшао живот на селу“, истакао је Никола Марић, помоћник градоначелника.

Ова комбинована машина, са шумским тарупом, има могућност да очисти шибље и гране дебљине до 30 центиметара. У претходне две године, град Бор је купио 13 нових возила за ЈКП „3. октобар“, а у наредном периоду стићиће још нових возила“, истакао је Радмило Гушевац, директор ЈКП „3. октобар“ Бор.

Након уређења путног правца према Злоту, радници овог јавног предузећа уредиће и све саобраћајнице где пролази јавни градски превоз. Након тога, шумски таруп уредиће све рејонске путеве у преосталим селима на територији града Бора.