Реконструкцијом крова и фасаде на верском објекту у Луки, мештани овог борског села до краја године добиће потпуно нови изглед цркве. На основу одобрених финансијских средстава из буџета града Бора за суфинансирање пројеката цркава и верских објеката, почела је реконструкција на цркви Вазнесење Господње у селу Лука.

Градоначелник Бора, Александар Миликић са сарадницима је обишао радове и том приликом истакао да ће Град Бор наставити да помаже развој црквених заједница као што је то чинио и претходних година. У лепим временима у којима се данас налази Бор, у времену развоја и неке нове енергије потребно је више водити рачуна о духовном миру и вери. Морамо живети у румевању, миру и слози.

Градоначелник је најавио и нове пројекте у селима у којима не постоје верски објекти. Већ наредне године у Танди и Бучју у плану је изградња цркава како би се помогло свештенству да врше литургију.

Црква у Луки подигнута је давне 1935. године, протеклих година завршени су унутрашњи радови и подови. На тај начин храм је оспособљен за свето богослужење, истакао је протојереј Радоје Мијовић и додао да се захваљујући значајним средствима које одваја локална самоуправа сваке године, може наставити са даљом реконструкцијом верских објеката.

Укупно ове године за реконструкцију храмова издвојено је близу 6 милиона динара, а само за реконструкцију цркве Вазнесења Господњег у селу Лука нешто више од 2 милиона динара.

Радови на обнови се настављају у селима Доња Бела Река, Брестовцу и Слатини. Рок за завршетак свих радова је 30. новембар ове године.