Градоначелник града Бора Александар Миликић поздравио је данас најстарије суграђане нашег града и кориснике услуга Геронтолошког друштва. Како су раније корисници овог друштва исказали потребу за апаратима за мерење нивоа шећера у крви, стигла је донација града у виду четири таква апарата. Овом приликом градоначелник је нагласио да је најважнија комуникација којом се заједнички долази до закључака шта је најпотребније и на који начин се може побољшати квалитет живота најстаријих грађана.

„Увек ми је посебно драго када обилазим наше најстарије суграђане и чујем приче о томе како су својим радом и трудом стварали град, али и када разговарамо о томе шта је неопходно да урадимо како бисмо побољшали квалитет њихових живота. xprague. У разговору са суграђанима који користе услуге геронтолошког друштва сазнали смо да су им потребни уређаји за мерење нивоа шећера у крви и данас смо им донирали четири таква апарата. Наставићемо разговоре и у будућем периоду како бисмо пронашли и друге начине да употпунимо дане ових људи и да им помогнемо да им живот буде лепши и бољи.“, рекао је градоначелник.

Град тренутно финансира пет геронтодомаћица које пружају услугу за петнаест корисника, а током јавних радова буде ангажовано још десет геронтодомаћица за 50 корисника на територији града и те услуге су бесплатне у периоду трајања јавних радова.