У Општу болницу стигао је ултразвучни апарат најновије генерације, чија је вредност 12. милина динара. Апарат ће умногоме олакшати рад лекарима али и омогућити бржу и квалитетнију услугу пацијентима.

У 2022. години укупна инвестиција у систем здравства на територији града Бора је 411. милиона динара. Ово је највеће издвајање у историји града за здравство, а само за набавку нове опреме, из буџета, је издвојено више од 90. милиона динара. Наш задатак јесте да оснажимо и побољшамо здравствени систем, како би наши суграђани имали квалитетнију здравствену заштиту“, истакао је Александар Миликић, градоначелник града Бора.

Апарат има добру резолуцију, олакшава и убрзава посао, гужве су мање. Ово је друга недеља како вршимо преглед пацијената са новим апаратом који има четири сонде, могу се извршити абдоминални и површински прегледи, прегледи меких ткива као и педијатријски прегледи. У просеку, дневно се обави од 20 до 30 прегледа“, истакла је Јадранка Петровић, специјалиста радиологије.

Наставља се пројекат, Градске управе и Опште болнице Бор, набавком нових апарата и уређаја. Након лапараскопског апарата стигао је и нови ултразвучни апарат премијум класе са одличним перформансама. Стари апарат, ништа мањег квалитета, биће доступан пацијентима у Дому здравља док ће апарат новије генерације бити коришћен за прегледе пацијената у Општој болници у Бору. На овај начин, прегледи ће се много брже одвијати а гужве ће бити мање“, Горан Јоксимовић, директор Опште болнице у Бору.

Почетком септембра, у ову здравствену установу стићиће и нови скенер који ће такође убрзати рад, смањити време чекања на прегледе а грађани ће на време добити сву неопходну здравствену заштиту како би лекари могли да реагују у најбржем року.