Из дана у дан улица Моше Пијаде све више добија обрисе модерне пешачке зоне и главне градске саобраћајнице. Након постављања ивичњака и неопходног прекопавања улице због замене дотрајалих водоводних и канализационих цеви, ових дана се сукцесивно изводе радови на поплочавању тротоара.

„Приликом одабира бехатона за пешачку зону водили смо рачуна да, поред модерног дизајна, он најпре буде функционалан за свакодневне потребе наших суграђана, па је тако нови тротоар прилагођен за потребе слепих и слабовидих. xxx. Водили смо рачуна и о доступности тиме што су, за разлику од претходних, сада оборени ивичњаци на пешачким прелазима, затим се мислило о озелењавању улице и уредним дрворедима дуж шеталишта, као и свему ономе што је неопходно да наш град добије главну улицу којом ћемо се сви поносити. рекао је градоначелник Александар Миликић.

Идеја је да градско шеталиште добије потпуно нови изглед, као и да се реконструише и модернизује најфреквентнију градска улица када су у питању и саобраћај и пешачка зона, истакао је Миликић.