Град Бор је ове године, други пут заредом, узео учешће у манифестацији под називом „Спортски изазов 2020“ која се организује у склопу обележавања Европске недеље спорта.
Прошле године, по броју учесника, Бор је поставио рекорд у Србији. Ове године комплетна манифестација одржава се у потпуно другачијим условима и, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, ове године манифестација неће имати такмичарски карактер и реализоваће се уз поштовање свих прописаних мера заштите.
„Спортски изазов 2020.“ у Бору је почео на платоу испред Дома омладине где је Тим креативних идеја одржао јавни час јоге. Манифестацију у Бору свечано је отворио градоначелник Бора Александар Миликић који је навео да је циљ ове манифестације да подстакне грађане да у своју свакодневницу уврсте и физичку активност, а према његовим речима, читава недеља спорта у Бору биће посвећена недавно преминулој Бобани Момчиловић Величковић, која носи титулу најбољег спортисте у историји града.

„Задовољство ми је што сам имао прилику да отворим ову манифестацију која се другу годину заредом организује у нашем граду под слоганом #BeActive, овог пута у складу са препорукама Владе РС. Надам се да ћемо дешавањима која нас очекују у недељи спорта успети да подигнемо свест наших суграђана о томе зашто је важно да се баве физичком активношћу, а да ћемо се наредних година окупљати у још већем броју и поставити нови рекорд у броју учесника у Спортском изазову.“, рекао је Миликић овом приликом.
У склопу Европске недеље спорта, наредних дана планирани су часови физичког на отвореном у основним школама „Бранко Радичевић“ и „Петар Радовановић“ и јавни тренинзи рукометашица Бора, одбојкашица „Винера“, фудбалског клуба „Мали Бор“ и кошаркашког клуба Бор РТБ, као и јавни фитнес и аеробик тренинг.