Полагањем венаца на Споменик погинулим српским и француским војницима у ратовима 1912-1918, Дан примирја у Првом светском рату обежен је и у Бору. Погинулим војницима и цивилним жртвама почаст су одали представници Града Бора, борачких организација и Социјалистичке партије Србије.
Говорећи о значају овог датума, истакнуто је да је Први светски рат однео велики број жртава из борске општине и целе Србије.
“Данас је 102. годинa откако је 11. новембра у 11 сати потписано примирје у Великом рату. Српски народ је у Великом рату показао снагу, али уз велике жртве. Тадашња Општина Бор је у целом рату имала више од 1.500 жртава, а близу милион и 250 хиљада у Србији дало је животе за слободу. Данас чувамо сећање на нека прошла времена и величамо сећање на све хероје који су се изборили за немогуће”, рекао је члан Градског већа Срећко Здравковић.

Дан капитулације Немачке у Првом светском рату је државни празник у Републици Србији од 2012. године. Овај датум подсећа на дан када су, 11. новембра 1918. године силе Антанте потписале примирје са Немачком и тиме окончале Први светски рат. Као главни мотив за амблем овог празника користи се цвет Наталијине рамонде, а у амблему се појављује и мотив траке Албанске споменице, која се налази изнад цвета. escortstars