Према подацима Министарства здравља, на дан 16. април 2020. године регистровано је 19 нових случајева вируса корона на територији града Бора.

До сада, укупан број оболелих особа на подручју града је 69, од којих је један излечен, док се у самоизолацији налази 301 особа.

Са територије града Бора укупно је тестирано 287 особа, од чега чекамо резултате за 118 особа. Међу тестираним има 22 деце, од чега је деветоро деце позитивно на присуство вируса корона.

“Време је да постанемо свесни озбиљности ситуације на територији нашег града. Борба са вирусом корона траје, локална трансмисија вируса увелико је у току. О стању на територији града обавештено је министарство и сви у систему, а сигуран сам да ћемо, као и до сада, уз добар рад директора наших здравствених установа пре свега, и у наредном периоду на време реаговати у борби против вируса корона. Без имало задршке морамо критиковати све који показују неодговорност у овој ситуацији. Овде се ради о безбедности свих нас и то нам мора бити на првом месту. Није време за дружење, није време за неодговорност, битно је да свако од нас схвати да вирус није шала. Неће нам помоћи ни један доктор, ако се ми понашамо неодговорно.”, рекао је на данашњој конференцији за медије градоначелник Бора Александар Миликић.

Град наставља, а активности ће се максимално појачати када се ради о повећању безбедности свих наших суграђана, пре свега биће појачана дезинфекција, али и контрола ношења заштитне опреме и поштовања свих прописаних мера.

“Циљ је да се заштите сви грађани и њихови животи, а одговорност потиче првенствено од нас самих”, додао је Миликић.