У оквиру пројекта „Реформа пореза на имовину“, у коме учествује и општина Бор, 23. маја у Параћину у хотелу Петрус у 10:30 сати одржаће се трибина под називом „Порез на имовину из угла грађана“.

Догађај организује невладина организација Грађанске иницијативе у сврху консултација и прикупљања информација од пореских обвезника, грађана, цивилног и бизнис сектора, а у циљу формулисања даљих предлога за унапређење законодавног оквира који уређује порез на имовину.

У позиву на трибину наводи се да је циљ да се посебно истакне значај јачања одговорности локалних власти (пружалаца услуга) према грађанима (пореским обвезницима) кроз њихово охрабривање да побољшају дијалог са грађанима и подстакну учешће грађана у процесима до­ношења одлука о коришћењу прихода прикупљених по основу пореза на имовину.

Овај догађај је део ­пројекта „Реформа пореза на имовину“ који спроводи ИМГ (Интернeшнал Менаџмент Груп) уз­ подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ) и уз институционалну подршку Министарства­ државне управе и локалне самоуправе, Министарства финансија и Сталне конференције градова и општина (СКГ­О).

Програм подржава 44 јединице локалне самоуправе у Србији у циљу повећања наплате пореза на имовину, односно сопствених прихода, који су од значаја за модернизацију јавних услуга грађанима и привреди.

Грађанске иницијативе пружају организациону подршку за пет округлих столова са грађанима у Ужицу, Крагујевцу, Параћину, Нишу и Сремској Митровици.

ПОЗИВНО ПИСМО МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ ОВДЕ.