Чланови Градског већа у Бору усвојили су на данашњој 68. седници три одлуке о расписивању јавних расправа о нацрту буџету за 2021. годину, локалним комуналним таксама и накнадама за коришћење јавних површина.

Нацртом буџета предвиђено је да локална самоуправа наредне године у буџету има на располагању две милијарде 187 милиона 764 хиљаде динара. Према налогу надлежног министарства, приоритет је дат расходима који се односе на епидемију ковида.

Предлог је и да се наредне године повећају накнаде за фирмарину, највише код великих предузећа, 20 одсто, затим код средњих и малих предузећа за оне који се баве играма на срећу 20 одсто, а за остале 10 одсто. Тиме ће се таксе у Бору бити на истом нивоу као у другим градовима у источној Србији.

Предвиђене су и нешто више цене за закуп јавног земљишта, које ће бити повећане за десет до 15 одсто, што у укупном збиру неће бити значајно повећање за оне који плаћају закуп, кажу у локалној самоуправи.

Јавне расправе биће организоване од 9. до 23. новембра, а након тога уз измене које буду прихваћене ући ће у скупштинску процедуру.