Традиционална манифестација „Златна свадба“ одржана је данас у Бору по седамнаести пут. 56 парова који су ступили у брак 1968. године, и ове године обележавају 50 година брака, у склопу програма манифестације, након дочека у клубу за стара лица, посетило је градски Музеј и Библиотеку и након тога присуствовало свечаном пријему код градоначелника Александра Миликића.
„Велика је част бити пред вама данас овде и одати поштовање вашим заједничким златним годинама. Хвала Вам што сте градили наш град и што нам својим заједничким животом указујете да је породица основна ћелија друштва коју сви требамо неговати. Ово је дивна традиционална манифестација којом наш град треба да се поноси. Желим вам да се за 25 година поново видимо и да доживите да обележите и дијамантску свадбу.“ рекао је у свом обраћању брачним паровима градоначелник Александар Миликић. Он је истакао да се кроз одвајања у буџету за социјална давања води брига и о нашим најстаријим суграђанима.
Град Бор је у претходном периоду заиста водио рачуна о нашим најстаријим суграђанима. На основу њихових захтева, ове године је кренуо са радом Дом за стара лица, спуштена је граница за бесплатан превоз пензионера са 70 на 65 година, и оно што је сигурно то је да ћемо и у наредним годинама наставити бригу о нашим најстаријим суграђанима.“ нагласио је градоначелник Миликић.