Акција „Мобилна клиника“, коју је спровела Руска хуманитарна медицинска мисија, данас је завршена. Током две недеље, колико је акција и трајала, сви заинтересовани грађани имали су прилику да обаве бесплатан лекаски преглед. Током трајања акције обављено је 170 прегледа.

Укупно је урађено 170 превентивних прегледа плућа, срца, рађен је ЕКГ, вађена крв за гликемију, те смо на тај начин стекли неки утисак о здрављу наших пацијената. Сарадња је била изузетна, сви смо задовољни и надамо се да ће бити настављена”, истиче др Весна Радосављевић, директорка Дома здравља у Бору.

Абулантско возило, у ком су се вршили прегледи, опремљено је за рад на терену те је и циљ акције био да се дође до сваког пацијента коме је отежан одлазак до неке од здравствених установа.

Потрудили смо се да максимално плодотворно проведемо ово време како бисмо прегледали и консултовали пацијенте, а уједно и разменили искуства по питању дијагностике”, каже др Виктор Владимировић Белински.

Морам да нагласим да имамо одличну сарадњу са Руском хуманитарном мисијом с којом смо развили низ пројеката на корист грађана Бора. Надамо се да ћемо наставити сарадњу на обострано задовољство”, наглашава Гојко Џаковић, помоћник градоначелника.

Након обављених прегледа и сарадње на терену са нашим лекарима, тим руских лекара се сложио да не постоји значајна разлика између српске и руске медицине. Медицина је свуда у свету јединствена али да је српска медицина на веома високом нивоу.