Поводом предстојећег уписа на основне академске студије и унапређења сарадње са Техничким факултетом у Бору, градоначелник Александар Миликић посетио је ову високообразовну установу која ће 15. јуна ове године обележити 60 година свог рада и постојања.

Декан Техничког факултета у Бору, проф. др Нада Штрбац, овом прилком истакла је да ће на априлској седници сената Универзитета у Београду бити расписан конкурс за све нивое студија, за наредну школску годину, што подразумева упис 240 студената на овај факултет. С обзиром да се примећује раст како заинтересованих будућих, тако и уписаних студената, декан се нада да ће то бити усмерено ка развоју индустрије на територији града Бора, као и целог Борског округа.

“У години јубилеја, Технички факултет се може похвалити чињеницом да је 2019. године добио акредитацију за обављање научно-истраживачке делатности у домену техничко-технолошких наука, а такође је 2020. године добио акредитацију високошколске установе, као и свих студијских програма на свим нивоима студија на Техничком факултету у Бору. Напоменула бих да ће Технички факултет у Бору, у складу са акредитацијом, распитати упис за све нивое студије, а студенти све информације могу пронаћи на нашем сајту, као и путем других средстава информисања”, рекла је декан Штрбац.

Током посете и у разговору са руководством Техничког факултета, градоначелник је искористио је прилику да позове све оне који желе да буду део успешног инжењерског тима, да се одлуче управо за овај факултет.

“Многим добрим генерацијама инжењера се може похвалити наш факултет, јер је изнедрио управо оне инжењере који су развијали наш град и рударство на овим просторима, али и оне који су утицали на развој читаве Србије.

Управо то је један од разлога зашто у новом уписном року треба одабрати баш Технички факултет у Бору. Дуга традиција и стручни наставни кадар прави су избор за нове бруцоше који су спремни да у домену инжењерства мењају ствари и развијају свој град и државу на најбољи могући начин”, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Градоначелник је истакао да је једна од погодности студирања на Техничком факултету у Бору свакако и могућност смештаја у Студентском дому, чији је капацитет довољан да прими све студенте који су ван територије нашег града.

Технички факултет у Бору ће, у складу са акредитацијом, на основне академске студије уписати 40 студената на студијски програм “рударско инжињерство”, 60 на “технолошком инжињерству”, 20 на “металушком инжињерству”, док ће на студијском програм”инжењерски менаџмент” могућност уписа имати 120 студената. Све потребне информације будући студенти могу да добију преко сајта Техничког факултета, као и путем других средстава информисања.