У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, а на основу мишљења и препорука стручњака, град Бор ће наставити са активностима поделе пакета подршке, али смањеним интензитетом.

На терену ће бити стручно-оперативни тимови који ће покривати неколико градских месних заједница, пратити стање и спровођење мера које су наложене од стране државе и локалне самоуправе.

Сутра ће се почети са поделом пакета подршке пензионерима са најнижим приходима у месним заједницама Металург, Нови градски центар и Бор 2.

„Овим путем изразио бих захвалност свима који су прихватили позив и помогли на било који начин. Локална самоуправа финансирати ову активност која има за циљ да помогне нашим суграђанима у условима ванредног стања. Најважније је да у овој ситуацији будемо одговорни, дисциплиновани и да на делу покажемо хуманост. Само дисциплинованост нас кроз ово време може провести са што мање штетних последица, а поштујући прописане мере и чувајући своје здравље истовремено чувамо и друге.“, рекао је ово приликом градоначелник Александар Миликић. 

Сва лица која нису обухваћена овом акцијом своја права могу остварити путем Центра за социјални рад.