Поводом извештаја Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар о анализи епидемиолошке ситуације на територији града Бора, данас је одржан састанак Стручно – оперативног тима за хигијенско – епидемиолошке мере градског Штаба за ванредне ситуације.

Према овом извештају, као и броју тренутно оболелих на територији града, ситуација у Бору оцењена је као несигурна и неповољнија него у претходном периоду, па су тако чланови Стручно – оперативног тима упутили мишљење градском Штабу да донесе предлог да се на територији града прогласи ванредна ситуација.

“На основу процене Завода за јавно здравље ”Тимок” и тренутне епидемиолошке ситуације у граду која је оцењена као неповољна, упутили смо мишљење градском Штабу да се прогласи ванредна ситуација у Бору.”, изјавила је епидемиолог др Јаворка Станкулић, члан Стручно – оперативног тима за хигијенско-епидемиолошке мере градског Штаба за ванредне ситуације.

По подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација, једна особа је излечена, а забележено је још шест нових случајева вируса корона, што значи да на данашњи дан у Бору има укупно 24 особе позитивне на вирус.

Код свих новооболелих пацијената установљена је блага клиничка слика и они се налазе у кућној изолацији.

За око 50 брисева чекају се резултати тестирања.