Након одржане журке на терену за мале спортове Установе Спортски центар „Бобана Момчиловић Величковић“, ученици борских средњих школа самостално су се организовали како би очистили неред који су оставили за собом.

На захтев матураната који су завршили школску годину, организована је журка на стадиону за мале спортове. Ми смо као локална самоуправа ту журку подржали а Спортски центар је изашао у сусрет са простором и струјом која је њима била неoпходна. Журка је протекла у најбољем реду. На друштвеним мрежама појавиле су се слике које су објавили незадовољни грађани на којима се види неред након одржане журке. Наредног дана, деца су се сама организовала и место где је журка одржана, очишћено је како би функционисање спортског терена даље функционисало и било безбедно“, истакао је Марко Николић, члан Градског већа.

У току су завршне припреме на отвореним базенима како би све било спремно за предстојећу летњу сезону. Монтирани су филтери подбазенског постројења, ремонтован је систем хлорисања и све пумпе, док су све неопходне хемикалије набављене како би сезона протекла у најбољем реду. У току је санација саме унутрашњости базена, преливних канала и рукохвата“, истакао је Милан Илић, руководилац базена.

Почетак купалишне сезоне планиран је за 20. јун, уколико то временски услови дозволе. Цена карте је остала непромењена и износиће 150 динара.