Компанија “Србија Зиђин Мајнинг” потписала је уговор са 11 сеоских културно уметничких друштава са територије града Бора, а све у циљу очувања и неговања традиције. Свако друштво ће добити донацију од 100 хиљада динара, што ће значајно допринети њиховим активностима и пројектима.

Потписивању уговора поред представника културно уметничких друштава и компаније, присуствовали су и заменик градоначелника, Миливоје Јаношевић са сарадницима и директор Центра за културу. Представници културно уметничких друштава изразили су захвалност компанији на подршци, истичући да је ова донација од великог значаја за њихов даљи рад и развој.

 

“Данашњи дан је доказ да кинеско – српско пријатељство може да буде и треба да буде још веће и јаче. Наше пријатељство није везано само за економију, оно мора да буде везано и за културу, за различитости, за посебности. Потписивање уговора представља наставак успешне сарадње, која је усмерена на јачање културног идентитета и промоцију фолклора као важног елемента нашег наслеђа”, нагласио је Миливоје Јаношевић, заменик градоначелника Бора.

Фолклорне групе играју кључну улогу у очувању културног идентитета, а подршка компаније “Србија Зиђин Мајнинг” омогућава им да наставе свој рад и унапреде своје програме. Компанија не подржава само манифестацију „Сусрети села“, већ и друге фестивале које организују села у околини, чиме се доприноси културном богатству и разноликости региона, рекао је Џоу Бин испред компаније “Србија Зиђин Мајнинг”.

 

Уз подршку компаније, културно уметничка друштва ће имати прилику да реализују нове пројекте и још успешније негују традицију и културу свог краја.