У петак ће се на 50 локација у Србији одржати вежба провере система заштите и спасавања “Систем 2021.”, међу којима је и град Бор.

У оперативно-тактичкој вежби заказаној за петак 5. новембар, учествоваће око 8.000 људи, припадника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, Војске Србије, Горске службе спасавања, али и градски штабови за ванредне ситуације, специјализоване јединице цивилне заштите, добровољна ватрогасна друштва, Српско-руски хуманитарни центар из Ниша, јавна предузећа, локална комунална предузећа и привредни субјекти од посебног значаја за заштиту и спасавање.

Министар Александар Вулин присуствовао је генералној проби у Крагујевцу и на Дрини код Лознице и том приликом истакао да Србија може да буде сигурна да има ко да јој помогне, сачува животе и имовину људи, без обзира каква опасност да нам прети.

Он је додао и да је проба одржана на 50 локација, у 24 града и 26 локалних самоуправа, коју је увежбавало близу 8.000 људи.

“Систем 2021″ је права прилика да то покажемо и бескрајно сам поносан на све ове људе, ово се није радило од времена Југославије” – рекао је министар Вулин.

Током вежбе субјекти из система заштите и спасавања приказаће спремност и садејство у одговору на елементарне непогоде и техничко-технолошке несреће.