Низом активности, под слоганом “Буди активан” (#BeActive) у Бору је од 23. до 30. септембра обележена Европска недеља спорта.

Трећу годину заредом, у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Министарством омладине и спорта, под покровитељством Делегације ЕУ у Србији, у Бору су организоване бројне спортске активности са циљем указивања на важност бављења физичком активношћу, као и едукације грађана о здравом начину живота.

Европска недеља спорта у “граду бакра” отворена је часом рекреације жена свих узраста са професором физичке културе Аном Пајкић на платоу Дома омладине.

У данима за нама ређали су се најпре јавни тренинг одбојке СОУ „Волејбор-тим“, час рукомета Женског јуниорског рукометног клуба “Бор РТБ”, потом фитнес тренинзи Микс фитнес студиа Бор и Спортског удружења Система фитнес Бор, школски спортски час у ОШ „Свети Сава“, као и јавни тренинг кошарке Кошаркашког клуба „Рудар 1903.“и час џудоа са Џудо клубом Бор. 

Више од 500 учесника учествовало је у овогодишњем Спортском изазову и драго ми је да смо, уз сарадњу са Олимпијским комитетом Србије, а упркос условима у којима је овај догађај организован, још једном показали да Бор заиста јесте град спорта и врхунских спортиста. Верујем да су активности које су се одржале протеклих дана успеле да подигну свест наших суграђана, нарочито оних најмлађих, о томе зашто је битно бавити се спортом и уврстити физичке активности у своју свакодневницу”, казао је Игор Јанковић, члан Градског већа задужен за спорт.

Манифестација је ове године одржана уз максимално поштовање предвиђених епидемиолошких мера.