Скоро 200 учесника из 15 градова Србије учествује данас на дводневном регионалном такмичењу „Спортске игре младих“ за источни регион  које се организује у Спортском центру “Бобана Момчиловић Величковић” у нашем граду.

Да је Бор град спорта са изванредном спортском инфраструктуром, показује и част коју је нашем граду указао Савез за школски спорт Србије који је, уз подршку Владе РС, Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, организатор овог великог такмичења, истакао је члан Градског већа Игор Јанковић.

„Изузетно ми је драго што је нашем граду указано поверење да организује једну овако велику спортску манифестацију у којој учествује велики број младих из региона Источне Србије. Град Бор финансира програме за школски спорт путем којих борски ђаци кроз школска такмичења презентују школе , али и наш град. То је истовремено и прилика да се кроз ваннаставне школске секције у спорт укључе и она деца која не тренирају у клубовима. Идеја спортских игара младих јесте да се школарци и након завршетка школских такмичења анимирају, друже и, наравно, баве спортом.“ рекао је он приликом обиласка такмичења.

Према речима председника Савеза за школски спорт града Бора Ненада Петровића, на такмичењу учествују школарци из шест округа, узраста 2006. годиште и млађи, који се данас надмећу у три спортске дисциплине, и то у мушкој одбојци, шаху и тенису, док ће сутра бити организована такмичења у рукомету и стоном тенису.

Победници овог регионалног такмичења пласираће се на државно првенство, а најуспешније екипе са државног на завршну манифестацију у Сплиту.

Фото: И.Митровић