Још један пример солидарности и друштвене одговорности показала је и компанија Феромонт доо из Старе Пазове. Захваљујући пријатељима из ове компаније, град Бор је данас добио донацију у виду 5.000 заштитних маски и исто толико пари рукавица које ће бити упућене ка онима којима је то у овом тренутку заиста неопходно.

„Наша компанија већ више од 30 година, од самог оснивања предузећа, учествује у хуманитарним активностима и циљ нам је да помогнемо грађанима Србије у овом тешком тренутку. Надамо се да ћемо нашим гестом допринети томе да се вирус више не шири.“ рекао је Филип Терзић, сувласник компаније Феромонт доо.

Према речима градоначелника Бора Александра Миликића, ове донације су права потврда да град Бор има много пријатеља у Србији, али и ван граница наше земље.

„Захвални смо свим компанијама које су у овој ситуацији показале хуманост и помогле да наш град и сви грађани лакше превазиђу ситуацију која нас је задесила. Као што смо и обећали, ми ћемо се потрудити да, на пунктовима које смо поставили у граду и преко повереника цивилне заштите у селима, до сваког нашег суграђанина стигне маска која је обезбеђена из буџета града или неком од донација. Заштитна опрема у борби против вируса је значајна помоћ за све нас и драго ми је да су многе компаније то препознале и придружиле се заједничкој бризи о грађанима Бора.“, истакао је овим поводом Александар Миликић, градоначелник Бора.