Традиционална акција „Школама на ивици опстанка“ одржана и на територији општине Бор. Учесници акције посетили су матичну школу у Кривељу и Крушару. Циљ ове акцје јесте помоћ школама у руралним срединама и побољшање услова у којима бораве ученици са жељом да се школе одрже. Том приликом је чесницима акције органиован пријем у општини Бор, где је оваква једна идеја прихваћена са одушевљењем.

Организација која је основана пре 17 година, а њен главни покретач нишки песник за децу Русомир Арсић, интензивно ради на ову тему заједно са својим колегама писцима, глумцима и људима добре воље. Ученицима су гости приредили краћи културно уметнички програм и поклонили књиге играчке и одећу.

“ Како све више школа остаје празно и веома брзо пропада, наша идеја је да се те напуштене школе претворе у школе у природи, шумске радионице и одмаралишта за градску децу.“ – истакао је песник Русомир Арсић.

Чланови општинског већа иразили су велику захвалност организацији на томе што су изабрали  нашу општину и обрадовали ђаке посетом и поклонима.

sexpromo