Од 29 предлога одлука колико је било на дневном реду 12. седнице СО Бор одборници су усвојили 28. Најзначајније одлуке биле су о кадровским решењима у делу јавног сектора у Бору. Дужности је разрешен досадашњи директор Јавног предузећа за стамбене услуге Бор Срђан Радошевић, а за в.д. директора је постављен Горан Петровић. Смењен је и директор Установе Спортски центар Милан Илић, а в.д. статус је продужен директорици Зоолошког врта Мирјани Марић.
Одборници су усвојили и одлуку о програму мера за спровођење пољопривредне политике, којом се предвиђа да се за субвенције пољопривредницима из буџета издвоји 20 милиона динара, знатно више него претходних година.

„Од 20 милиона, колико смо издвојили, 6 и по милиона су директне субвенције пољопривредницима, а 13 и по милиона су предвиђени за рурални развој. Циљ нам је да задржимо младе људе на селу, помогнемо јачању газдинстава и фарми, како би пољопривредници могли да запосле чланове своје породице, евентуално још неког, чиме би се њихов статус побољшао, а истовремено смањио притисак на запошљавање у Бору.“ – нагласио је Живорад Петровић, председник Општине Бор.

Усвојене су и одлуке о изради Програма развоја спорта Општине Бор до 2018. године, иницијативи за оснивање Савета скупштина градова и општина југоисточне Србије, и давању на коришћење објеката у јавној својини који су укњижени на општину месним заједницама, основним и средњим школама. Највећа расправа водила се о моделу и методу приватизације ЈП „ШРИФ“, којим предвиђена продаја 100 одсто капитала овог предузећа. Уколико продаја не буде успешна, акције ће бити понуђене радницима.

„Ја сумњам да ће ово предузеће, ако се не приватизује, моћи да послује на тржишту, самостално, несметано и да ће број радника који данас ради у том предузећу остати ту.“ – рекао је одборник Влашке народне странке Предраг Балашевић.

„Медији су врло осетљива тема. Процедура ће бити спроведена по закону. Многи од услова који су дати Агенцији за приватизацију су прихваћени. Ту нама много расправе. Уколико се неко јави у законском року, ШРИФ ће бити приватизован, у супротном акције ће бити понуђене радницима.“ – нагласио је Саша Вукадиновић, заменик председника Општине Бор.

Једини предлог који није усвојен је именовање директора Апотеке Бор, Снежане Јанковић, коју је за ову функцију предложио Управни одбор ове установе.

 

(Преузето: РТВ Бор)