Након двогодишње паузе условљене корона вирусом, на Борском језеру одржава се 41. Рукометни камп који је ове године окупио играче од осам до 17 година из Целе Србије али и рукометну екипу из Македоније. Рукометаши и рукометашице ће током осам дана проведених у дечијем одмаралишту на Савачи имати прилику да уз тренере, из целе Србије, усаврше рукометну технику али и да стекну нека нова познанства.

Град Бор је град спорта и рукомет живи захваљујући, пре свега, снази рукометног клуба, вољи људи који чине овај клуб али и великом броју деце која се све више окрећу спорту.

Рукометни камп окупио је преко 120 младих рукометаша и рукометашица из целе Србије. Част ми је и задовољство што смо ове године имали прилику да угостимо и рукометну екипу из Македоније. Град Бор је град спорта и драго ми је да рукомет живи захваљујући пре свега снази рукометног клуба, вољи људи који чине овај клуб али и великом броју деце која се све више окрећу овој врсти спорта. Рад, дисциплина, енергија и истрајност наших тренера али и деце у свим гранама спорта, високо котирају и промовишу наш град. Наш задатак као града је да Савачи вратимо онај стари сјај и да у будуће буде место на ком ће се окупљати деца и омладина која ће се бавити развојем спорта на територији града Бора али и шире“, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић који је са својим сарадницима обишао овогодишњи рукометни камп.

Спортски кампови су први степеник ка успешној каријери једног спортисте а рад, дисциплина, енергија и истрајност тренера је полазница за постизање успеха.

Кампови су од изузетног значаја уопште за спорт у граду али и за рукомет у целој Србији. Ово је камп са најдужом традицијом, већ 41 година одржавања овог спортског кампа говори да је иза нас један период великог, успешног и значајног рада за српски рукомет. Током трајања кампа, тренери кроз седам оформљених група, раде свакодневно два пута дневно. Тренинзи се одржавају индивидуално и групно. Тренира се и на песку али користе се и фудбалски стадиони за неке пратеће програме какао би се употпунио цео програм. Оно што је карактеристично за овај камп је да су претежно деца доста млађег узраста, међу њима има 7 пионирских и кадетских репрезентативаца Србије. Камп је и предходних година у својим редовима имао доста репрезентативаца. Протеклих година, многи учесници кампа данас су изузетни рукометаши и рукометашице у репрезентацији Србије“, истакао је Зоран Барбуловић, тренер Рукометног клуба Бор.

Спортско дружење завршава се у недељу 10. јула када ће се ови млади спортисти вратити својим кућама а стечена знања и искуства, током кампа, показаће на неком од будућих такмичења.