Грађани Бора, порески обвезници, имали су могућност да директно утичу на начин трошења средстава прикупљених од пореза на имовину учествујући у анкети која је била спроведена у оквиру програма “Реформа пореза на имовину”.

Грађани су попуњавањем упитника дали информације које су нам помогле да заједно одлучимо у шта да улажемо и тиме градимо будућност нашег града.
Одлука о куповини апарата за потребе Дома здравља, донета је на основу анкете ЦЕСИД-а, према којој је борско здравство оцењено као област коју је потребно унапредити.

Укупно је гласало 212 грађана Бора, а резултати анкете су следећи:

  • Предлог бр. 1 – Ултразвучни апарат за одељење здравствене заштите жена – 168 гласова;
  • Предлог бр. 2 – Централни стерилизатор – 26 гласова;
  • Предлог бр. 3 – Апарат за снимање зуба и вилице – 13 гласова.

На основу утврђеног укупног броја гласова, констатовано је да је највећи број гласова добио предлог бр. 1, те су чланови радне групе донели одлуку да се у 2020. години из буџета града издвоје средства наплаћена од пореза на имовину за куповину ултразвучног апарата за одељење здравствене заштите жена у Дому здравља у Бору.

Град Бор се захваљује свим грађанима – пореским обвезницима, који су гласали и дали свој предлог и на тај начин се активно укључили у процес креирања буџета Града.