На захтев мештана Шарбановца, у договору са Саветом месне заједнице, асфалтирано је игралиште у склопу основне школе „Станоје Миљковић“ у овом селу. Асфалтом је у Шарбановцу прекривено 1.200 квадратних метара спортских терена, као и прилазни пут. Ове године град Бор је из буџета обезбедио средства за комплетну дренажу око школе, а за наредну годину планирано је уређење фискултурне сале.

„Настављамо да решавамо дугогодишња питања, а предстоји нам уређење дечјих игралишта на територији читавог града, тамо где за то постоје техничке могућности, како бисмо нашим малишанима омогућили што боље услове за одрастање.“, рекао је приликом обиласка градоначелник Бора Александар Миликић.

Недавно су, иначе, у оквиру уређења инфраструктуре села асфалтирани и спортски терени у центру Злота, а како истичу надлежни, на томе се неће стати, до краја ове године биће настављене и друге активности на уређењу дечјих игралишта са којима су у Бору почели прошле године.

“Један од задатака локалне самоуправе је да подигнемо и квалитет инфраструктуре када су у питању дечја игралишта која су места где и млади и деца могу провести своје време. Упоредо са овим наставићемо до краја године и са уређењем дечијих игралишта. Одређени број реквизита је набављен и они ће у зависности од временских услова и динамике, јер велики број дечијих игралишта имамо у Бору, бити уграђени. Упоредо са тим ће се радити и реконструкције, фарбање, уређење ограда око дечјих игралишта по сеоским и градским месним заједницама”, каже градоначелник.