Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација шест особа је излечено, а забележено је 16 нових случајева вируса корона, што значи да на данашњи дан у Бору имамо укупно 45 особа позитивних на вирус.

“Од 121 пристиглог резултата, 16 је са позитивним налазом, док се за још 14 брисева чекају резултати анализа. Код свих новооболелих пацијената установљена је блага клиничка слика и налазе се у кућној изолацији, а старосна граница пацијената креће се од 25 до 67 година. Бележи се тенденција пада прегледа у ковид амбуланти, где се током минулог викенда на преглед јавио 21 пацијент са симптомима присуства вируса. Ово је охрабрујући податак, као и чињеница да су сви пацијенти са лакшом симптоматологијом.” рекла је на данашњој конференцији за медије др Весна Радосављевић, директор Дома здравља Бор.

На грудном одељењу Опште болнице Бор тренутно је хоспитализовано 14 пацијената, од чега осам позитивних на вирус. Пацијенти су стабилног здравственог стања, односно нису животно угрожени, рекао је овом приликом др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице Бор.

Након састанка Стручно оперативног тима за хигијенско-епидемиолошке мере градског Штаба за ванредне ситуације закључено је да је неопходно да све мере остану на снази, као и да комунална инспекција строже контролише спровођење истих.

“Морам нагласити да су Борани у претходном периоду показали дисциплину у поштовању мера, али да ће због неодговорности појединаца комунална инспекција ригорозније контролисати и кажњавати, са акцентом на појачани надзор привредних субјеката који послују на територији града. Сви се морају придржавати мера како би се спречио раст броја заражених. Морамо се чувати, пазити једни на друге и заједно се борити против вируса.” рекао је на данашњој конференцији за медије Александар Миликић, градоначелник града Бора.