Град Бор се, у конкуренцији 44 општине које су учествовале у пројекту „Реформа пореза на имовину“, нашао међу пет најбољих у наплати пореза и тим поводом награђен са 50.000 франака. Данас је Служби за здравствену заштиту жена у борском Дому здравља уручен најсавременији ултразвучни апарат који је набављен из средстава наградног фонда.

Према речима Александра Грунауера, шефа пројекта „Реформа пореза на имовину“, град Бор је посебно обратио пажњу на учешће грађана у циљу што бољег трошења новца за потребе. Након спроведеног истраживања и анкете, грађани су одлучили да се средства из наградног фонда утроше на набавку овог медицинског апарата.

„Изузетно смо поносни на сарадњу Владе Швајцарске и Града Бора и сигуран сам да ће и грађани увидети значај оваквих пројеката који су у интересу сваке заједнице, а нама је драго да смо на један овакав начин били део те приче. Сматрам да ће овај апарат бити јако драгоцен да све будуће маме имају сјајну дијагностику и да на најбољи начин прате своју трудноћу.“, рекао је Грунауер приликом уручивања апарата борском Дому здравља.

Градоначелник Бора, Александар Миликић, истакао је битност овог пројекта како за град, тако и за грађане и изразио велику захвалност Влади Републике Србије и Влади Швајцарске на подршци и могућности да град учествује у једном тако значајном пројекту.

„Реформа пореза на имовину била је иницијатива да дођемо до овог веома значајног апарата. Уз подршку Владе Републике Србије и Владе Швајцарске добили смо могућност да учествујемо у том пројекту и данас можемо да кажемо да је ултразвучни апарат дошао у наше руке захваљујући грађанима који плаћају порез.

Ово је само наставак онога што смо радили претходних година, а то је формирање и израда грађанских буџета и укључивање јавности у доношење битних одлука о томе шта је грађанима неопходно. Грађани најбоље знају шта им је потребно, а Град Бор ће увек реализовати најбољу идеју.“, рекао је Миликић овом приликом.

Начелник Службе за здравствену заштиту жена Дома здравља Бор, др.спец. Звонимир Пантић, захвалио се локалној самоуправи што је још једном ослушнула потребе грађана и омогућила да овај најсавременији ултразвучни апарат припадне градској здравственој установи.

„Овако савремен апарат итекако ће побољшати рад службе јер ћемо на много сигурнији, бржи и ефикаснији начин моћи да дијагностикујемо одређена стања и болести, а помоћи ће нам и да на најбезбеднији начин пратимо трудноћу од почетка до самог порођаја. Драго ми је да је локална самоуправа и овог пута ослушнула грађане који су се изјаснили да је ово нешто што је заиста неопходно, а то значи да је подмладак приоритет и будућност свих нас.“, рекао је др. Пантић.