Идеја Владе Србије да поделом ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима у земљи подстакне развој домаћег туризма, допринеће и туристичкој сезони у Бору. Хотел „Језеро“ на Борском језеру и Хотел „Албо“ одазвали су се позиву Владе и подржали акцију, а мишљење менаџемнта је да ово може бити један од начина да туристи обиђу различите домаће дестинације и упознају потенцијале Србије.

„Ми смо се одазвали овој акцији Владе и ресорног министарства и надамо се да ће имати повољан одзив код туриста и да ће се много њих одлучити за летовање у Србији. Ово је добро за пословање, али је заиста добро и за промоцију домаћих дестинација и надамо се да ћемо овако подићи свест туриста о потенцијалима Србије, па да ће тек након што открију своју земљу, путовати и у иностранство. Ми смо ове године проглашени за топ дестинацију у земљи, посета је све већа и већа и надамо се да ће тако бити до краја лета. Када говоримо о јесењој сезони, много смо тога већ уговорили, капацитети су резервисани. То је време семинара и конгреса, време пословног туризма на коме базирамо пословање ван летње сезоне“ – истаклаје за Телевизију Бор Милица Миловановић, управник хотела „Језеро“.

Право на ваучер у вредности од пет хиљада динара, имају пензионери, незапослена лица, корисници права на туђу негу и помоћ, запослени и ратни војни инвалиди са примањима нижим од 60 хиљада динара. Заинтересовани за овакву врсту државне помоћи моћи ће да се пријаве у пословницама „Поште“ широм Србије, а пријављивање би требало да почне од 1. јула. Грађани ће добијене ваучере моћи да реализују најкасније до краја новембра ове године, у угоститељским објектима са списка који ће бити објављен на интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

 

(Преузето :РТВ Бор)