Лазарев кањон надомак Бора један је од најлепших природних оаза мира у Србији и омиљена дестинација како локалног становништва, тако и све већег броја туриста.

Видиковац који пружа величанствен поглед на Лазарев кањон ускоро добија летњиковац како би и туристи и грађани могли да уживају у лепотама нашег кањона.

„Летњиковац ће бити права туристичка атракција јер се са видиковца пружа фасцинантан поглед на Лазарев кањон који је окружен шумама и пропланцима и представља праву оазу мира и тишине и један је од најлепших у Србији. Сигуран сам да ће Бор наредних година постати једна озбиљна туристичка дестинација и туристима понудити своје две најлепше планине Стол и Јужни Кучај, заједно са Лазаревим кањоном и Злотском пећином у чему може уживати не само Бор, већ цела Србија.“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић приликом обиласка ове туристичке дестинације надомак града.

Када је реч о развоју туризма, у плану је и завршетак уређења деонице пута Цепе – Стол, као и асфалтирање пута до Планинарског дома на планини Стол.