На промоцији конкурса и јавних позива Националне службе за запошљавање у Бору за 2020.годину у Градској кући присусутвовало је око педесет послодаваца. Међу њима су били они који су већ користили активне мере у претходним годинама, али и они послодавци који су уз субвенције града и из републичког буџета отворили предузетничке радње и сада могу да конкуришу за финансијска средства за запошљавање лица из категорије теже запошљивих.

Презентовано је тринаест јавних позива и конкурса, а посебно су наглашени они који су намењени младима до 30 година са просеком изнад осам и по, као и особама са инвалидитетом.

„У 2020-ој години очекујемо да се кроз јавне радове упосли 159 наших суграђана и око 30 на стручној пракси. Из године у годину тај број се повећава, а подаци Центра за социјални рад показују да се на месечном нивоу смањује број корисника социјалне помоћи, што значи да ми кроз ове мере активне политике запошљавања ангажујемо социјално угрожене особе које су способне за рад. Успевамо да добром анализом тржишта рада формирамо мере по којима смо постали препознатљиви у Србији и сматрам да је јако битно даље развијати сарадњу између града, Националне службе за запошљавање и приватног сектора.“, рекао је градоначелник Бора, Александар Миликић.

Филијали у Бору додељене су квоте којима је у овој години за стручну праксу предвиђено 55 лица, за самозапошљавање 49 и за отварање нових радних места за запошљавање лица из категорије теже запошљивих квота је 46, уз могућност тражења додатних средстава.