На територији града Бора, према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на данашњи дан 46 особa je позитивнo на вирус Kовид-19. Од последњих информација, 5 особа је излечено, а регистрована су два новооболела на територији града.

Захваљујући поштовању свих мера које је прописала Влада РС и локална самоуправа, данас у Бору имамо овако охрабрујуће податке и стабилну ситуацију када говоримо о вирусу. Свеобухватним тестирањем затворени су епидемиолошки кругови и захваљујући добром раду и организацији лекара и тимова епидемиолога из дана у дан имамо све већи број особа са територије града које су излечене од Kовида 19.

Важно је још једном напоменути да ови подаци не треба да изазову превише опуштања, већ је и даље неопходно показати дисциплину у придржавању прописаних мера. Без обзира на додатно попуштање мера донетих у циљу превенције ширења заразне болести KОВИД-19, апелујемо на све грађане да се придржавају прописаних мера заштите и поштују социјалну дистанцу, а Град Бор ће и у наредном периоду наставити са спровођењем свих активности на спречавању ширења вируса.

Укупан број оболелих особа на подручју града од почетка тестирања је 118, од којих је 69 особа излечено, док су три особе преминуле од последица вируса.

Од почетка пандемије тестирано је 713 особа, док се чекају резултати за 144 особе.

На територији града Бора се, према јучерашњим подацима, у самоизолацији налази 123 особа.