И у 2020. години Град Бор наставио је са активностима на уређењу објеката предшколског васпитања. Захваљујући Влади РС и Кабинету министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, Град Бор је обезбедио учешће у пројекту „Програм подршке за спровођење мера популационе политике“ који обухвата реконструкцију крова и ограде и уређење фасаде на предшколској установи „Црвенкапа“, док је прошле године завршена столарија на самом објекту.

„Град Бор суфинансира овај пројекат, а у наредном периоду радићемо на томе да сви вртићи добију ограде, видео надзор и капије како бисмо побољшали безбедност наших најмлађих суграђана. Наш је задатак да из године у годину подижемо квалитет образовања деце у основним и средњим школама, као и да најмлађима обезбедимо што боље услове у предшколским објектима у којима бораве пре самог поласка у школу.“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић приликом обиласка радова на уређењу вртића.

Он је нагласио да је Бор један од градова на територији источне Србије, а можда и шире, који је претходних година највише пара из буџета уложио у уређење школских објеката.

Према речима градоначелника, наставиће се са овим интензитетом инвестиција, а оно што није реализовано у овој години због пандемије корона вируса, наставиће се наредне године.

„Буџетом за 2020 годину никада више средстава није било одвојено у историји града Бора, а то је 21,7 одсто за капиталне инвестиције.“, додао је Миликић.

„Вредност овог пројекта је 10 милиона динара, а у оквиру истог раније је обезбеђено возило за патронажну службу борског Дома здравља. Радови на уређењу вртића „Црвенкапа“ биће готови до краја овог месеца, а безбедност деце је најважнија.“, казао је Добрица Ђурић, члан Градског већа града Бора.