У Бору почела подела пакета које је град у оквиру акције „Брига о старима“ обезбедио за све пензионере са приходима мањим од 30.000 динара. У наредних седам до десет дана на територији града Бора биће испоручено 7.500 пакета подршке.

Волонтери борског оперативног центра данас су почели са дистрибуцијом пакета подршке које је град обезбедио за најстарије суграђане у оквиру акције „Брига о старима“. Близу 3000 пакета намењено је најстаријима који живе у сеоским срединама и преко повереника цивилне заштите у сеоским месним заједницама данас је отпочела подела пакета у селима, а од сутра активно почиње подела у самом граду. 7.500 пакета подршке ће у наредних седам до десет дана бити подељено на читавој територији града Бора.
Пакете на кућну адресу доносе волонтери, а приликом преузимања пакета пензионери потписују образац како не би дошло до злоупотребе или било каквих малверзација. Сваки пакет претходно је дезинфикован, а биће поново на лицу места пре саме предаје.

Молба ка нашим суграђанима јесте да буду стрпљиви јер ће пакет стићи на адресу сваког пензионера са најмањим примањима. Захваљујем се свима који са нама данас учествују у акцији подршке најугроженијим старијим суграђанима, а позивам све грађане који су у могућности и желе да помогну у овој ситуацији, да постану волонтери и дају свој допринос у виду помоћи.”, рекао је овом приликом градоначелник Бора Александар Миликић.

Градоначелник је апеловао на све суграђане да приликом преузимања пакета поштују све мере заштите и навео да ће сви пензионери који не буду затечени код куће због новонастале ситуације бити обавештени о свом следовању. Они суграђани који нису обухваћени овом акцијом, помоћ могу потражити и добити преко Центра за социјални рад који врло директно излази у сусрет сваком суграђанину коме је помоћ неопходна.