Припададници Ватрогасно спасилачке јединице Одељења за ванредне ситуације, извели су показну вежбу на платоу Дома културе како би приказали спремност у ванредним ситуацијама.

„Овом приликом наши момци и девојке које раде у Ватрогасно-спасилачком батаљону Бор показали су колико су спремни да учествују у посебним околностима. Пре свега, честитам им на успешно изведеној вежби, јер су овим показали да су једни од најспремнијих у Србији. Претходне две године, за Ватрогасно-спасилачки батаљон у Бору обезбедили смо три нова најсавременија возила и комплетну опрему како би били увек ту за наше суграђане. Ватрогасци су ту да брину о нама, а наш задатак у име локалне самоуправе је да бринемо о њима и да им обезбедимо адекватне услове рада како би безбрижно и одговорно обављали свој посао”, истакао је Александар Миликић градоначелник града Бора.

Присутни су имали прилике да виде презентацију опреме и возила Ватрогасно-спасилачког батаљона Бор, као и вежбе спасавања повређених у саобраћајним незгодама и поступак ватрогасаца приликом уклањања опасних материја.

„Имали смо низ активности поводом недеље у којој је обележен Дан Сектора за ванредне ситуације. Имали смо тактичко-технички збор у Неготину и Кладову и показну вежбу на Борском језеру. Овде испред Дома културе у Бору имали смо показну вежбу техничке интервенције у саобраћају и техничке интервенције са опасним материјама. Наши ватрогасци су показали своје знање, као и опрему са којом располажу, истакао је Командант Ватрогасно-спасилачког батаљона Бор Иван Јанковић.

Показаним вежбама и презентацији опреме борских ватрогасаца највише су се обрадовали најмлађи који су великим аплаузом наградили припаднике Ватрогасно-спасилачког батаљона Бор.