Поводом уласка у виши ранг такмичења и освајања првог места у оквиру Друге женске регионалне лиге, за кошаркашице кошаркашког клуба „Рудар 1903“ организован је пријем у Градској кући.

С обзиром да је КК „Рудар 1903“ формиран ове сезоне, председник клуба Иван Јанковић, истакао је да су, уз помоћ града Бора, пријатеља клуба и свих оних који воле кошарку, успели да се, са само две поражене утакмице, пласирају у Другу женску лигу Србије,.

„Иако је припремни период био веома кратак, успели смо да уђемо у ритам и да се уз два пораза пласирамо у наредни ранг такмичења, односно Другу женску лигу Србије. Имали смо велику финансијску помоћ града Бора, као и људи који воле кошарку и хвала им што смо сви заједно остварили овакав успех“, рекао је Јанковић.

Капитен Бобана Живковић оценила је да се уз напорне тренинге и свакодневни рад, велики труд њеног тима исплатио.

„Уз напорне тренинге и велики труд, успеле смо да уђемо у Другу женску лигу Србије. И у наредном периоду радићемо оно што најбоље умемо, а то је да играмо кошарку и будемо најбоље“, истакла је Бобана.

Са кошаркашицама је разговарао градоначелник Бора Александар Миликић који није крио задовољство поводом њиховом оствареног успеха и који је нагласио да ће град у наредном периоду финансирати искључиво по један клуб у одређеној грани спорта.

„Град је ту да помогне и подржи клубове попут овог, клубове који имају искрену намеру према развоју спорта у граду, где је основа клуба управо развој омладинског и дечјијег спорта. Новац наших грађана мора бити усмерен на праве вредности, а то свакако јесу клубови који из године у годину напредују и нижу успехе и који својим залагањем показују да желе да на још бољи начин представе свој град.

Од наредне године, у свакој грани спорта, град Бор финансираће само један клуб док ће ниже рангирани клубови имати минималну финансијску подршку јер спорт није бизнис, већ спорт припада спортистима и то је оно за шта ћемо се залагати у будућности“, рекао је градоначелник Бора.

Присутни су се сложили да се од овог клуба у наредном периоду могу очекивати само добри резултати. Кошаркашице КК „Рудар 1903“ ће наредне сезоне представљати град Бор на једном вишем нивоу такмичења где их очекују нова искушења и утакмице са знатно јачим тимовима, а град Бор ће их, као и досад, подржати у остварењу циљева.