Градоначелник Бора Александар Миликић био је домаћин пријема за борске предузетнике. У Граду Бору око 2500 хиљада људи запослено је у приватном сектору, а годишње се у буџет од малих и средних предузећа слије око 150 милиона динара. Челни човек града оценио да је одржан позитиван тренд када је привредна активност у питању.

„Мала и средња предузећа у Бору увелико партиципирају у буџету за 2020. годину и треба да се питају шта је то што у наредној години треба урадити у граду када је у питању стварање позитивне климе за развој предузетништва. Наш циљ је да помогнемо предузетницима да се, из године у годину, развијају и подижу своје капацитете јер економија једне локалне самоуправе мора да се заснива на малим и средњим предузећима. Управо захваљујући мишљењима наших предузетника ствараћемо и померати границе када је у питању пословни амбијент, смањивати порезе и таксе, формирати правце развоја када се ради о канцеларијама за едукацију и то су управо биле теме нашег разговора.“, оценио је Миликић.

Град Бор ради и БФЦ сертификацију која даје општинама и градовима план реформи и јасне смернице како да креирају добру пословну климу и уведу међународно признате стандарде ефикасне и транспарентне локалне администрације.