Министарство трговине, туризма и телекомуникација упутило позив угоститељима за пријаву ради реализације шеме доделе ваучера за ноћење у пријављеним објектима на територији читаве Србије. 

Министарство трговине, туризма и телекомуникација ће у 2021. години седму годину за редом, реализовати Уредбу о условима и начину доделе и коришћења средстава за подстицање унапређења туристичког промета домаћих туриста на територији Републике Србије.

Услугу смештаја могу да пружају предузетник, привредно друштво, друго правно лице, физичко лице, као и здравствена установа који пружају услуге смештаја у складу са законом, а који су евидентирани у централном информационом систему у области угоститељства и туризма (Е-туриста) и који уредно воде евиденцију кориснике ваучера, као кориснике услуге смештаја, у централном информационом систему (е-туриста).

Сви заинтересовани Угоститељи који испуњавају услове у реализацији шеме доделе ваучера потребну документацију достављају на адресу ресорног Министарства (Омладинских бригада 1, 11070 Нови Београд).

Угоститељи се могу пријављивати током читавог периода трајања акције шеме доделе ваучера, а Министарство трговине, туризма и телекомуникација ће на својој интернет страници објавити прву листу Угоститеља који учествују у реализацији шеме доделе ваучера најкасније до 31. децембра 2020. године која ће се седмично ажурирати.

Пријављивање грађана за боравак од минимум пет ноћења у пријављеним објектима ће се вршити од 01. јануара до 15. октобра 2021. године или до утрошка расположивог броја ваучера. Ваучери се могу користити закључно са 20. новембром 2021. године.

English EN Serbian SR
Промени величину фонта
Контраст