Капацитет прихватилишта за напуштене псе и мачке у склопу ЈКП „3.октобар“ у Бору је дуплиран, и улагањем Града у проширење и уређење, постојеће прихватилиште је проширено и са пређашњих 100 увећано на 220 места.
Свесни овог вишедеценијског проблема предузимамо низ мера у циљу смањења броја напуштених паса и мачака. У плану је изградња још једног прихватилишта за напуштене псе и мачке капацитета 200 места, као и доношење правилника којим ће се регулисати чување паса и мачака. Морамо спровести репресивну политику према свима који данас доводе у ситуацију да нам се на улицама размножавају напуштени пси и мачке и морамо регулисати односе неодговорних и несавесних власника према својим љубимцима.“ рекао је градоначелник Александар Миликић приликом обиласка прихватилишта.
Како се могло чути приликом обиласка, у наредном периоду биће појачан рад на терену и мобилном амбулантом коју ће Град добити од невладине организације из Немачке обезбедиће се бесплатна стерилизација и вакцинацију власничких паса, што је препознато као узрок и жариште настајања овог проблема.
Овим мерама које ће Град спровести решава се узрок проблема, а не санирају само последице, и сигуран сам да ће то у целини решити овај проблем.“ истакао је градоначелник Александар Миликић.