Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић посетила је општину Бор и истакла да је Бор пример за целу Србију по спровођењу озакоњења, издавању грађевинских дозвола, примени Закона о становању и одржавању зграда, као и улагањима у одржавање путне и железничке инфраструктуре. Посету је са члановима своје делегације и председником општине Бор и његовим сарадницима започела обиласком реконструисане деонице пута Бор-Борско језеро која је финансирана из републичких средстава, затим наставила разговорима на пријемима који су организовани у Борском округу и Општини Бор, након којих је потпредседница Владе уручила 12 решења о озакоњењу објеката грађанима Бора. 

Све што раде општина Бор и општинска управа пример је не само за друге општине у Борском округу, већ и за целу Србију. Бор је међу првих десет у Србији кад је у питању спровођење озакоњења, а планирана су и нова улагања у путну инфраструктуру, уз подршку државе.“ рекла је потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
Председник општине Бор Александар Миликић изразио је задовољство конструктивним разговорима које су обавили.
Данас смо имали један заиста широк и озбиљан састанак, разговарали смо о будућности, али и о ономе што смо, захваљујући Влади РС, али и залагањима локалне самоуправе, успели да урадимо за подизање квалитета живота наших суграђана у области инфраструктуре и становања. Општина Бор је у претходној години издвојила 540 милиона динара за асфалтирање локалних путева, али и атарских путева по селима. Усвојили смо и применили Закон о становању и, према подацима министарства, једна смо од најбољих општина по његовом спровођењу и спадамо у ред општина које имају висок проценат реализације Закона о озакоњењу.“ рекао је председник општине Бор Александар Миликић.